Memang sy masak kari ikan xsuka letak santan. 😁 Resepi turun temurun dr arwah ibu saudara. Resepi ni jugak yg telah memikat hati suami dan mertua. 😝🙈 Saya halalkan kalau ada yg nak cuba resepi. 😊 . Ikan (ikan apa2 pon boleh) Bawang merah* Bawang putih * Halia* Daun kari* Halba campur* Cili kering yg dah direbus dan dikisar* Rempah kari babas* Air asam jawa Bendi. (Kdg2 sy suka letak sayur kacang kelo ganti bendi) Tomato. Minyak masak. Gula dan garam secukup rasa. . # Saya masak xpernah ada sukatan. Sesuka hati dan sesedap rasa shja. 🙉 . P/s: Bahan2 bertanda * wajib ditumis sampai pecah minyak baru letak gula garam dan air asam jawa. P/s: Petua utk pekatkan kuah, saya cincang tomato 2 biji dan masukkan masa tumis bawang. Dah agak hancur dan lerai bru masukkan cili dan rempah kari. 😘 . Selamat memasak kakak2 semua 😋😘 . -YanRivera-
RESEPI IKAN PANGGANG SAMBAL TUMIS PETAI
-
RESEPI IKAN PANGGANG SAMBAL TUMIS PETAI
BAHAN-BAHAN:
1 ekor ikan jenahak | dibuang perut, sisik dan dibelah kedua-dua bahagian
belakangnya
100gm petai
2...
0 Comments