6 ekor Ikan keli 200 ml Santan 4cm Kunyit 2 batang Serai 7 btg Cili padi Garam dan gula secukupnya Air
Cara Memasak Ikan Keli Masak Lemak
Bersihkan ikan, toskan. Tumbuk kunyit dan cili padi. Titikkan serai. Masukkan santan ke dalam periuk. Masukkan juga air. Masukkan bahan tumbuk iaitu kunyit dan cili padi serta serai ke dalam periuk. Masak sehingga mendidih. Masukkan ikan keli. Tunggu kuah mendidih sekali lagi. Masukkan garam dan gula secukup rasa. Gaul sebentar dan bolehlah dihidangkan.
RESEPI IKAN PANGGANG SAMBAL TUMIS PETAI
-
RESEPI IKAN PANGGANG SAMBAL TUMIS PETAI
BAHAN-BAHAN:
1 ekor ikan jenahak | dibuang perut, sisik dan dibelah kedua-dua bahagian
belakangnya
100gm petai
2...
0 Comments