2 ikat sayur kailan dicuci bersih dan dipotong 5 ulas bawang putih diketuk 1 labu bawang besar dipotong baji 2 biji cili merah dipotong 2 keping ikan tenggiri jeruk dibersihkan dan dipotong kecil 1 biji limau kasturi diperah ambil jusnya 2 sudu sos tiram Sedikit air Sedikit minyak untuk menumis
Cara masak : 1. Panaskan minyak, goreng ikan tenggiri hingga sedikit garing. Masukkan bawang putih. kacau rata hingga harum baunya. 2. Masukkan sedikit air dan sos tiram. Biarkan mendidih sekejap. 3. Masukkan kailan bersama bawang besar dan cili merah serta air perahan limau. Kacau rata sebentar. 4. Tutupkan api. Sedia dihidang.
RESEPI IKAN PANGGANG SAMBAL TUMIS PETAI
-
RESEPI IKAN PANGGANG SAMBAL TUMIS PETAI
BAHAN-BAHAN:
1 ekor ikan jenahak | dibuang perut, sisik dan dibelah kedua-dua bahagian
belakangnya
100gm petai
2...
1 Comments
Salam
ReplyDelete