. BAHAN-BAHAN: 10 biji bebola daging 1 biji bawang besar | dikisar 3 ulas bawang putih | dikisar 3 cm halia | dikisar 1 sudu makan serbuk rempah sup l/4 sudu teh serbuk lada putih 1 biji kentang | belah empat ½ biji lobak merah Garam secukup rasa Air secukupnya Daun bawang dan daun sup secukupnya . CARA MEMBUAT: 1. Tumis bahan kisar hingga naik bau. Kemudian masukkan rempah sup yang telah dicampur dengan sedikit air. Kacau sehingga pecah minyak. 2. Kemudian masukkan air, ubi kentang. Biar mendidih hingga ubi kentang menjadi empuk. 3. Kemudian masukkan bebola daging, lobak, serbuk lada putih dan garam secukup rasa. 4. Biar hingga bebola daging cukup masak. Angkat dan sedia dihidangkan.
RESEPI IKAN PANGGANG SAMBAL TUMIS PETAI
-
RESEPI IKAN PANGGANG SAMBAL TUMIS PETAI
BAHAN-BAHAN:
1 ekor ikan jenahak | dibuang perut, sisik dan dibelah kedua-dua bahagian
belakangnya
100gm petai
2...
0 Comments